Pressrelease - Volvo Studio - Ewa Borin

Kolorit och rymder – Ewa Borin – Volvo Studio Stockholm

”Vi vandrar genom livet i vår egen kolorit, föränderlig, förunderlig, och alltid unik”

 Entreprenören och konstnären Ewa Borin ställer ut hos Volvo Studio Stockholm, Jussi Björlings Allé, 5 – 21 november 2020.

Vad kan besökarna förvänta sig av utställningen?

  • Jag vill genom färger och rymder förmedla energi och väcka nyfikenhet hos betraktaren. Jag vill stimulera till tankar och fantasier. Färger som förmedlar värme och kyla, hur påverkas du av det? Jag vill ta med besökaren på en resa, där detaljer, symboler och färger talar.
  • Mina oljemålningar är mina pièces de résistance. De är stora känslostormar, fyllda med självförtroende, massor av färg och energi. Jag använder en lager-på-lagerteknik med palettknivar, penslar, tyg, mina händer eller vilket verktyg som helst som fungerar bäst för idén och de känslor jag porträtterar.
  • I denna utställning har jag valt att fokusera på oljan, men jag attraheras av skillnaden mellan att skapa i olja och digitalt. Så väsensskilda tekniker ställer stora krav på mig i mitt utförande. Jag har alltid haft ett stort intresse och passion för mode och ibland händer det att jag skapar modeinspirerande verk, då oftast i akvarell/blandteknik.

Finns det något annat du vill förmedla till besökarna?

  • Jag uppmanar alla som besöker utställningen att vara försiktiga och hålla avstånd till andra besökare och till dem som arbetar i lokalerna. 
  • De generösa öppettiderna hos Volvo Studio bidrar till att ge en bra spridning över dagen. Jag är glad över att ställa ut i Volvo Studios vackra lokaler som ligger på en plats som betyder mycket för mig. Miljön är unik, designad av arkitektföretaget Tham & Videgård, där skandinaviska influenser som trä, stenar och norrsken talar. Det finns en trevlig servering om man är sugen på lunch eller fika i samband med utställningen.

Om Ewa

I maj 2017 ställde Ewa Borin ut sina oljemålningar på Tokyo International Art Fair, som en av tre utvalda svenska konstnärer. Hon har även ställt ut i Tändstickspalatset, på Edsvik Art Fair i Edsvik Konsthall, på Strandvägen 7A, Elite Grand Hotel Gävle, Handelsbanken i Stockholm och deltagit i ”Our Valentine” - på So Stockholm Gallery. 2016 skänkte hon ett av sina oljeverk, My Green Room, till Project Playground som drog in 60 000 kr till organisationen under en välgörenhetsauktion.

Visit Stockholm skriver om utställningen. Läs mer: VISIT STOCKHOLM

Besök Galleriet!

Volvo Studio Utställning

Volvo Studio Utställning

Volvo Studio

Volvo Studio